Финтех компанията Block на основателя на Twitter Джак Дорси позволява на

...
Финтех компанията Block на основателя на Twitter Джак Дорси позволява на
Коментари Харесай

Основателят на Twitter помагал на престъпници чрез новата си фирма

Финтех компанията Block на създателя на Twitter Джак Дорси разрешава на нарушители да употребяват нейните системи поради непълен надзор. Разкритието е на компанията, профилирана в търговията на къси позиции Hindenburg Research. Нейно по-ранно следствие срина акциите на индийската Adani Group.

Ситуацията с Block може да се развие по подобен метод - безусловно за минути тя означи 18% срив.

Какво откриха от Hindenburg?

Публикуваното през днешния ден следствие е резултат от 2-годишно изследване. Според създателите му Block " систематично са се възползвали от демографската каста, на която настояват, че оказват помощ " - хора, които са отвън обсега на обичайните банкови институции, доста от които се оказват забъркани в противозаконна активност.
 Джак Дорси напусна директорския пост в Twitter. Ето по какъв начин милиардерът натрупа благосъстоянието си
Джак Дорси напусна директорския пост в Twitter. Ето по какъв начин милиардерът натрупа благосъстоянието си

Дорси се е изправил пред значително разтърсвания в компанията през последните няколко години

Тези изказвания са подкрепени и със свидетелствата на някогашни чиновници, които настояват, че опасенията на чиновници и консуматори са били потискани, дори когато " престъпната активност и измамите в платформата са се разраствали ". " Според някогашни чиновници сред 40% и 75% от тестваните от тях профили са били подправени, свързани с измами или с други регистрации на един и същи човек ", написа в следствието, представено от CNBC.

Неспазването на наредбите за битка с прането на пари и за познаване на клиентите са били тествани и пробно - създателите на следствието безпроблемно са основали и употребявали профили на името на Илон Мъск и Доналд Тръмп.
 Най-голямото придобиване в Австралия: съоснователят на Twitter Джак Дорси купува платформата Afterpay
Най-голямото придобиване в Австралия: съоснователят на Twitter Джак Дорси купува платформата Afterpay

За 29 милиарда $

По време на пандемията Джак Дорси разгласи, че потребителите могат да употребяват суперприложението за разнообразни услуги на Block - Cash App, с цел да получат подкрепяне от държавното управление без да си отварят банкова сметка. Резултатът? " Щатът Вашингтон искаше назад над 200 млн. $ от платежните оператори, а Аризона искаше да си върне 500 млн " поради злоупотреби, описват някогашните чиновници. Според публично изискани от Hindenburg Research данни и компанията на Дорси е позволила измами.

Има и данни, че Block са прекарвали през дребна банка приходите от такси за транзакции през Cash App за да заобиколи законово ограничаване. Става дума за близо 900 млн. $. Има данни, че броя на дейните му консуматори е била мощно повишена.
 Съоснователят на Twitter Джак Дорси ще
Съоснователят на Twitter Джак Дорси ще " налее " милиони в опит с базов приход

В програмата може да бъдат включени до 7 милиона американци в 14 града

" Ако би трябвало да обобщим, Block са подвели вложителите за основни индикатори, възприели са неприятни за потребителите практики и най-лошия вероятен метод във връзка с разпоредбите за да подхранят растежа си и да печелят от измами против потребителите и страната ", декларират от Hindenburg.

От Block към този момент отхвърлят коментар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР